Desi este cunoscut faptul ca un program de internship e un mod ideal de a da startul in cariera, studentii adesea opteaza pentru joburile full-time disponibile.

Daca nu esti la curent cu avantajele pe care le poti obtine daca alegi un internship, acest articol este pentru tine!

Care sunt beneficiile parcurgerii unui program de internship

Programele de internship sunt oportunitati numai bune pentru tinerii aflati la inceput de cariera  atat pentru ca au ocazia de a-si rotunji veniturile, de a-si insusi abilitati importante pentru viitoarea cariera, dar si pentru ca acumuleaza experienta intr-un anumit domeniu. 
 

Iti poti da seama ce domeniu si mediu de lucru ti se potriveste  

Un program de internship iti ofera posibilitatea sa cunosti indeaproape cum decurge o zi de munca intr-un anumit domeniu. Spre exemplu, dupa o astfel de experienta iti poti da seama ca nu-ti place sa lucrezi in ture, ci preferi mai degraba munca de teren sau ca ai nevoie de un job care sa-ti ofere mai multa independenta in luarea deciziilor.

Acest scenariu este destul de comun printre noile generatii, deoarece experienta de la locul de munca poate fi destul de diferita fata de ceea ce au studiat in facultate. 
 

Afli care-ti sunt limitele

Un program de internship te va ajuta sa descoperi mai multe despre capacitatile tale, dar si care sunt punctele tale forte si cele slabe.

O astfel de experienta poate fi provocatoare, iar cunoscundu-te mai bine, vei face fata mult mai usor situatiilor dificile cu care te poti confrunta la viitoarele angajari.  
 

Cultivarea increderii in propriile abilitati

Cum iti poti construi increderea in tine in timpul parcurgerii unui program de internship? Prin implementarea cunostintelor insusite in anii de studii in situatii reale de la job.

In calitate de intern, iti poti testa abilitatile intr-un mediu ce nu este la fel de stresant precum un loc de munca permanent. Angajatorul se asteapta sa inveti in timpul programului, astfel nu va pune presiune prea mare pe umerii tai. 
 

Acumulezi experienta necesara pentru CV-ul tau 

Noile sarcini ale rolului tau sau proiectul in care ai fost implicat, te vor ajuta sa te pui in evidenta fata de alti candidati atunci cand vei aplica pentru un viitor loc de munca.

Totodata, experienta din cadrul unui internship te va ajuta sa descrii cat mai clar obiectivele si scopurile tale in cariera. 
 
Programele de internship sunt esentiale pentru oricine doreste sa progreseze in cariera, sa afle ce-si doreste de la viitorul traseu profesional, dar si sa descopere lucruri interesante despre propria persoana.

Mai mult, astfel de programe iti ofera oportunitate de a aplica ceea ce ai invatat in anii de studii si de a dobandi experienta valoroasa pentru CV-ul tau.  

Esti interesat si de locuri de munca call center sau in alte domenii entry level?

Poti accesa eJobs.ro si te indemnam sa cauti locurile de munca preferate, pentru a descoperi care sunt optiunile momentului. Nu uita ca in cazul in care cele cu prezenta la birou nu te satisfac, exista fireste si numeroase variante remote!