In vacanta cea mare pe care ai asteptat-o atat de mult te poti incarca de energie, te poti relaxa, dar poti si vizita cele mai frumoase locuri din lume. In functie de buget, de disponibilitate, de preferinte poti alege destinatii de pe teritoriul Romaniei, destinatii europene comune sau destinatii unice din lume pe care ai sansa, probabil, de a le vedea o data in viata.

In acest articol ne-am orientat atentia spre aceasta ultima categorie, a locurilor pe care nu toti au sansa de a le vedea, dar locuri extrem de frumoase, in care fiecare viseaza sa ajunga intr-o zi. 

Marea Bariera de Corali, Eldorado-ul subacvatic din Australia

Loc unic in lume, de o frumusete nebanuita, Marea Bariera de Corali din Australia este destinatia din aceasta vacanta a celor care doresc sa descopere natura in cea mai frumoasa ipostaza a ei.

Cel mai mare recif de corali din lume, unde peste 400 de specii de corali si 1500 de pesti, 30 de specii de balene, delfini si marsuini, precum si 6 specii de testoase si 17 specii de serpi de mare isi au casa. O calatorie subacvatica pentru scafandri si snorkeling merita facuta macar o data in viata. 

Marele Zid Chinezesc din China

Daca fiecare tara are monumentul sau emblematic, al Chinei este considerat chiar acesta – Marele Zid Chinezesc. Un labirint impunator de fortificatii care se intinde pe 8850 de kilometri care are o aura indestructibila, acesta ofera imaginea maretiei imperiale, a preciziei militare si a peisajelor dezolante care nu au varsta.

O constructie care se intinde mai mult de cat poti vedea cu ochii si care te asteapta sa o descoperi. 

Dubrovnik, Croatia

De ce ai vizita Dubrovnik, un simplu oras european? Pentru ca acesta ofera mai mult decat ai putea crede, ceea ce pare dincolo de limitele reale. Dubrovnik este un mic oras situat in sudul Croatiei, pe tarmurile pline de stralucire ale Adriaticii, motiv pentru care este denumit si „Perla Adriaticii”.

Urca pe meterezele orasului fortificat, viziteaza Cetatea Lovrijenac, plimba-te pe principala artera turistica a orasului, Stradun, viziteaza Catedrala Adormirea Maicii Domnului sau Palatul Rectorului, fa o drumetie pe Muntele Srd si viziteaza Insula Lokrum, cu apa sa cristalina si plajele impresionante. 

Pune-ti in bagaj, pe langa obiectele de care nu te desparti niciodata, si costumul de baie, o carte buna si o narghilea electronica numai buna de relaxare deplina in mijlocul naturii in cea mai frumoasa forma a ei. 

Parcul National Grand Canyon, SUA

Un loc deosebit care fascineaza privirile vizitatorilor din toata lumea. Acoperit cu oceane de ceata, aprins de soarele aflat la apus sau presarat cu cristale de zapada, Marele Canion exprima maretia naturii in forma ei absoluta.

In fata lui iti vei da seama cat de mic esti, dar si cat de frumoasa poate fi natura in forma ei pura. Intr-adevar, minunile Marelui Canion sunt de nespus, asa ca este nevoie sa faci o vizita in acest loc minunat pentru a intelege despre ce este vorba. 

Pe langa aceste destinatii unice in lume, te poti opri in fata Perlei indiene, Taj Mahal, poti incerca sa descoperi ghicitoarea incasului in Peru, in misteriosul Machu Picchu sau te poti bucura la vederea unuia dintre cele mai spectaculoase ansambluri monumentale medievale, Alhambra din Granada, Spania.